Vanhan loppu


Aku, Christer, Lefa, Olli ja Pole

The Sharks oli kovassa vauhdissa vielä kesällä -67.
Tuolloin kokoonpanoon kuuluivat
Rauli ”Pole” Ojanen, soolokitara ja laulu
Christer Qvarnström, rummut
Leif Granit, laulu
Matti ”Aku” Kellari, basso
Olli Gréen, rytmikitarat ja huuliharppu
Alf ”Affe” Nylund, urut, oli myös jonkin aikaa kokoonpanossa.

Matkan varrella managereina ja keikkajärjestelijöinä olivat toimineet Markus ”Nakki” Lehtinen, Carl-Bertil ”Kille” Tauler, Timo ”Sumppa” Lehtonen ja jossain välissä myös Antti Palmroos.

Roudareina kunnostautuivat mm. Markku Kellari, Kai Lindegren ja vähän aikaa myös Larry. Syksyllä -67 kokoonpanoon tuli suuria muutoksia. Olli ja Aku lähtivät samaan aikaan armeijaan ja Lefa lähti opiskelemaan.

The Sharks uudisti kokoonpanoaan ja soitto jatkui uudella kokoonpanolla. Vanhoina staroina jatkoivat Pole ja Christer ja uusiksi jäseniksi tulivat Olli Lundstedt, laulu, Leif Frelander, basso ja Pekka Puranen, rytmikitara ja laulu.

Olli ja Lefa päättivät lopettaa keikkailut tähän, mutta Kellarin Aku palasi Sharkseihin vielä vähäksi aikaa -68 lopulla. Perimätiedon mukaan The Sharks teki viimeisen keikkansa uusitulla kokoonpanolla 12.3.1969.

Sharksien tunnettuuden ja suosion seurauksena bändin jäsenille tuli mahdollisuus tehdä myös erilaisia ”free lancer” töitä. Esim. Olli oli mukana muutamien turkulaisten liikkeiden mainoskuvauksissa ja teki myös joitakin juontokeikkoja.

The Sharks on jäänyt merkittävänä turkulaisena bändinä suomalaisen rockin historiaan ja Sharkseja on käsitelty useissa eri yhteyksissä kirjassa Jee jee jee: Suomalaisen rockin historia

Comments are closed.