Alkuaika

The Ghosts (1961 – 1963)

Aloitimme soitannolliset harrastelut v. 1961 nimellä The Ghosts. Nimivalinta ei välttämättä ollut kovin iskevä, mutta sillä aloitettiin ja innostus oli kaikilla valtava. The Ghosts oli ajan hengen mukaisesti myös koulupiirissä syntynyt kokoonpano. Kaikki, paitsi Kari Laiho, olivat norssilaisia ja ensimmäiset esiintymiset olivatkin Norssin teinihipoissa.


Olli Gréen, Mauri Liponkoski, Kari Laiho ja Heikki Halme

Aloituskokoonpano:
Mauri Liponkoski, rummut
Heikki Halme, rytmikitara
Olli Gréen, soolokitara
Kari Laiho, basso

Mauri lopetti aika pian ja Janne siirtyi rumpuihin ja hänen tilalleen kitaristiksi tuli Rauli ”Pole” Ojanen. Tällä kokoonpanolla jatkettiin eteenpäin.

Aluksi treenailtiin omin voimin, kunnes eräällä keikalla musiikin monitoimimies Tapio ”Tassu” Pakkala sattui paikalle. Aikansa kuunneltuaan hän havaitsi, että meissä oli intoa, tyyliä ja potentiaalia, kunhan saadaan vielä musiikilliset asiat kohdalleen. Tassu ehdotti yhteistyötä, jolloin voisi auttaa meitä oppimaan lisää ja hiomaan soitannollisia asioita kohdalleen.

Ehdotus hyväksyttiin heti ja Tassu ”palkattiin” uudeksi kapellimestariksi saman tien. Siitä alkoi yhteinen taipaleemme suomalaisen kitaramusiikin historiassa.

Ihan ensimmäiseksi Tassu ehdotti nimenmuutosta. The Ghosts vaikutti kovin kankealta ja tylsältä. Nimen pitäisi olla iskevä ja helppo sekä mahdollisesti joitakin mielikuvia herättävä. Tassu ehdotti The Sharks nimeä West Side Storyn toisen nuorisojengin mukaan (Jets ja Sharks).

Näin syntyi:


Heikki Halme, Kari Laiho, Tapio Pakkala, Olli Gréen ja Rauli Ojanen


Olli Gréen, Kari Laiho, Heikki Halme ja Rauli Ojanen

Comments are closed.