Keskiaika

The Sharks (1963 – 1968)

The Ghosts nimi muutettiin 1963 ja uudeksi nimeksi otettiin The Sharks. Nimen muutos olikin onnistunut ratkaisu, sillä The Sharks´in nimi mahtui ainoana turkulaisbändinä Suomen 30 iskevimmän bändinimen listalle (Suomen rockin historia, s. 100).

The Sharks miellettiin heti koululaisnuorison bändiksi. Syinä olivat ilmeisesti koululaistausta ja West Side Storyn Sharks.
Olimme muiden teini-ikäisten koululaisten tapaan UPO:n valioasiakkaita ja Sharksit omaksuttiin helposti myös Upolaisten bändiksi.

Tassu valmensi uuden The Sharks yhtyeen ensimmäiseen julkiseen ponnistukseen Tango Bolero nimisellä kappaleella. Esiinnyimme Ponnahdus pinnalle kilpailussa 1963 (kilpailun ulkopuolella) ja yleisö otti meidät hyvin vastaan. Vaikka aluksi vierastimme kappalevalintaa, niin myöhemmin tajusimme, että se kuului Tassun ”musiikilliseen koulutukseen”. Hän halusi valmentaa ja opettaa jokaista erikseen ja sitten yhdessä, jolloin todella opimme, että orkesteri esiintyy yhdessä ja jokaisen on opittava soittamaan samoilla nuoteilla. Tango soi hienosti kilpailuissa, mutta keikoilla tangot, valssit, jenkat ja humpat saivat yleensä jäädä väliin.

1963 – 1964 The Sharks esiintyi pääasiassa kitarabändinä ja ohjelmistoon kuuluivat mm. Shadowsien, Violentsien, Spotnicsien ym. tunnettujen kitarayhtyeiden levyttämiä kappaleita.


Olli Gréen, Kari Laiho ja Timo Tavio

Levylaulajanakin tunnetuksi tullut Timo ”Lukkari” Tavion tuli mukaan1964, jolloin yhtyeen lauluvoima kasvoi ja kehittyi kertaheitolla valtavasti ja Timon mukaantulo vaikutti myös bändin suosioon.


Kesäiltaa -64 Naantalin Merisalilla

Comments are closed.