Parasta aikaa

The Sharks-yhtyeen parasta aikaa oli 1964…1966. Näihin vuosiin osui muutamia mieleenpainuvia hetkiä.

Vuosina -65…-66 Sharks esiintyi viidesti televisiossa. Tämä oli kova saavutus 60-luvulla ja tällaista voitaisiin pitää kovana suorituksena nykyäänkin. TV-ohjelmien kautta yhtyeen tunnettuus parani ja keikkoja tuli paljon lisää ja myös keikkamatkat pitenivät. Useat nuorison musiikkilehdet (Iskelmä, Suosikki, Stump) tekivät juttuja Sharkseista ja Iskelmä julkaisi jopa kokosivun kuvan yhtyeestä.

Radiossa pyöri Kaleidoskooppi-niminen nuorten musiikkiohjelma. Kaleidoskooppi järjesti kuuntelijoille äänestyksen Suomen parhaista kitarabändeistä. The Sharks saavutti 4. sijan.

Yhtyeen (jolla ei ollut yhtään omaa levyä) menestyminen valtakunnallisessa radioäänestyksessä herätti nuorisossa lisää uteliaisuutta. Kysyttiin, mistä tai kenestä oikein on kysymys ja heidät pitää nähdä ja kuulla ehdottomasti. Stump-lehden Karvapäälistalla Sharks oli parhaimmillaan 6. sijalla.

Yhtye osallistui moneen kilpailuun ja konserttiin. Useimmiten bändi esiintyi lämppäribändinä kuuluisuuksille ja näissä tilaisuuksissa meillä oli mahdollisuus tutustua suomalaisiin ja ulkomaisiin tähtiin. Erityisesti jäi mieleen useat esiintymiset The Renegades yhtyeen kanssa.

Comments are closed.